מנהיגים בטוב טעם

מבין מטבחם של מנהיגים וראשי ממשלה המטבח המפורסם ביותר הוא כמובן המטבח של גולדה, בהשראתו קיים עד היום "המטבחון" ככינוי לפורום המצומצם המייעץ לראש הממשלה. הזמנה למטבחה של גולדה פירושה היה שאתה "בעניינים" – קרוב לצלחת, פשוטו כמשמעו... בנוסף זכית לטעום עוגות נהדרות שאפתה ראש הממשלה, שסירבה לכל עזרה בהכנה או בהגשה. המטבח נשזר בחייה כבר בראשית דרכה בארץ, כשגולדה ובעלה מוריס התגוררו בקיבוץ מרחביה. כאשר נשלחה לעבודה במטבח, שנחשבה לפחותה לעומת העבודה החקלאית, אמרה גולדה: "אני לא מבינה למה להאכיל פרות זה כבוד – ולהאכיל בני אדם זוהי פחיתות-כבוד".

המאכל האהוב על קודמה בתפקיד, לוי אשכול, היה פרוסות "לוף" (שימורי בשר) מטוגנות בביצה. ראש הממשלה השלישי שנודע בשנינותו, נהג לומר על העוף כי זהו "המעדן הטוב ביותר של הצמחונים". העוף, מצדו, כמעט וגרם לתקרית דיפלומטית בצריפו של הנשיא יצחק בן-צבי. הנשיא אהב לאכול עוף בידיים, אך צוות לשכתו חשש מהרושם הרע שהדבר יותיר על נציגי המדינות הסועדים על שולחנו. "אדרבה", השיב הנשיא למזכירו הצבאי יוסף כרמל, "ממני יראו וכך יעשו"... בבית הנשיא בן-צבי הקפידו על הגשת מזון מתוצרת הארץ. בניגוד לארוחות העשירות שהוגשו בבית הנשיא הראשון חיים ויצמן על כלי חרסינה מתוצרת "רוזנטל", רוב הארוחות בבית הנשיא בן-צבי היו צמחוניות ופשוטות מתוך התחשבות במחסור ששרר בארץ בשנות החמישים. אולי הם גם חששו מזעמו של השכן בבית ממול – הלא הוא דב יוסף "שר הצנע", שעמד בראש משרד האספקה והקיצוב בראשית שנות ה-50. השכן הנכבד גם השאיל לעתים כלים נאים מביתו לצורך סעודות רשמיות במשכן הנשיא.

  • Facebook - White Circle

© 2018 BY TEOR